Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Mellom Amerika
Start | << forrige - siste
Turen fortsetter
i Sør Amerika
Sør Amerika

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 30.04. - 19.05.2014

Etter påskeferie i Norge 09.04.-30.04. tilbake i Panama: Panama City, Puerto Lindo, San Blas til Cartagena


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
30.04 til 04.05.14 - La Cresta Inn, Panama City (f)

Utsikt fra rommet i sjette etage - om jeg skulle klage på noe må det være servicen i restauranten. Sur og uvennlig betjening som sleper seg avgårde. Jose og jeg var her før påske, da kom det en større gruppe, ventetid på mat ble hele 4 timer.
02.05.14 - Bilen ut av tollageret i Panama City (f)

Morgenen 2. mai skulle jeg kjøre et godt stykke ut av byen, til Wilhelmsen Ships Service. Det var spedisjonsfirmaet som skulle ordne med container og forsendelse av bilen til Cartagena. Der traff jeg den hyggelige saksbehandleren Pamela Basurto, og hun hadde de foreløbige skipping papirene ferdige på mindre enn en time. Jeg fikk også en "smørbrødliste" på ialt fem punkter som jeg måtte ordne før jeg kunne levere bilen. Men først var det å få bilen ut av tolllageret ... Les videre her eller følg (f)-lenken.
04.05.14 – Til Puerto Lindo og Hostel Wunderbar (f)

Jeg blir aldri lei av å se på de fargerike bussene som trafikkere i lokalområdene. Gamle amerikanske skolebusser. Dekorert etter alle kunstens regler og kun en liten spalte sikt i frontruta. De kjører som de har stjålet bussene.
Har du en etter deg kan du være sikker på at den kjører forbi, uansett!!
04. - 09.05.14 – Hostel Wunderbar, Puerto Lindo (f)

Jeg fikk lyst til å snu og si nei takk umiddelbart, men rommene var imidlertid bra, reint og ryddig.
06.05.14 – Til kriminalpolitiet i Panama City (f)

På Wunderbar var det to Argentinske brødre, som arbeidet noen dager ved Wunderbar. Den eldste tilbød seg å bli med meg til Panama City, han visste hvor kontoret var og kunne litt engelsk. Jeg trengte bevis at bilen tilhørte meg, og at det ikke var noen trafikksaker i den tiden jeg og bilen hadde vært i i Panama.
Les videre her eller følg (f)-lenken.
06.05.14 – Grillkveld på Hostel Wunderbar (f)

Jeg hadde invitert de to Argentinske brødre og en ung polsk man som arbeidet for kost og losji på Wunderbar til grillkveld. Grillmaten smakte godt, vinen var god og rikelig. Vitsene var mange og gode. Det ble en utrolig hyggelig kveld.
07.05.14 – En dag til Sightseeing (f)

Det kunne vært et av verdens paradiser med hvite strender, havet og båtene. Men du kan ikke bevege deg fem meter før du vasser i søppel. De som bor der, ser det antagelig ikke eller bryr seg ikke. Jeg tilhører ikke stedet og har ikke noe med det, men for meg personlig ødelegger det mye av opplevelsen.
07.05.14 – Hotell ”Pananama Reef Divers" (f)

Når jeg nå ikke kunne få klar beskjed på "Wunderbar" om når båten kunne ta meg til Cartagena, bestemte jeg meg til å bytte hotell. Kvelden før hadde jeg vært på ”Panama Reef Divers” for å bruke internett, og de sa, at de kunne hjelpe meg med båt. Derfor flyttet jeg de få hundre meterene dit. Jeg fikk noen internett adresser, og snart hadde jeg bestilt og betalt til en båt som går allerede på mandag 12 mai. Normalpris $ 550,-
08.05.14 Bilen leveres i Manzanillo/Cristobal (f)

Endelig var dagen kommet da bilen skulle levere i container havna. Kjørte tidlig fra Wunderbar til Colon, en tur på ca. 80 km. Det skulle vise seg at dette også ble en lang dag. Jeg hadde fått nøyaktige instruksjoner om hva jeg skulle gjøre ...
Les videre her eller følg (f)-lenken.
11.05.14 - En formiddag i Puerto Lindo (f)

Det var søndagsro i den lille fiskerlandsbyen, stille og rolig, kun noen unger som badet. Jeg lar bildene tale for seg selv. Dessverre, som vanlig mye søppel.
14.05.14 - Med 4x4 til San Blas (f)

Avgangen med 4x4 taxi skulle skje fra hostellet kl. 05.30, 4 taxier kom først kl. 07.00. Vi var i alt 28 personer som hadde ventet i 1,5 timer. Og nå begynte moroa, 4 taxisjåfører betyr 4 sjefer. De hadde absolutt ingen oversikt om hvem som skulle til hvilke båter...
14.05.14 - Til s/s "Gitan III" (f)

Det ble en våt tur ut til øya hvor skuta lå. Turen gikk først via noen elver og deretter ut til havet. Her ute lever og regjerer de innfødte, Kuna folket. Jeg ville ta noen bilder av båtene vi møtte, men jeg fikk klar beskjed om at det var forbudt å fotografere de innfødte.
14.05 til 17.05.14 - Øygruppen San Blas (f)

Øygruppen er virkelig et paradis, tross mye søppel på strendene virker de helt uberørte. Her lever Kuna folket slik som de har gjort i århudrer. Forskjellen er vell at de nå har påhengsmotorer, el. aggregater, TV og mobiltelefoner. Mobildekningen var meget god.

14. til 19.05.14 - Passasjerer fra 11 nasjoner! (f)

Vi var i alt 12 passasjerer om bord, og vi representerte i alt 11 forskjellige nasjoner, helt utrolig! Med mannskapet var vi 16 personer om bord, da kom vi fra 12 forskjellige land.
Bortsett fra Ubi fra Brasil, kunne jeg vært far eller bestefar til alle sammen!

14. til 19.05.14 - Ombord i "s/s Gitana III" (f)

Straks etter vi kom om bord, ble vi kjent med papegøyen "Coco". Den hilste oss med; "Ola Coco". Det var kun det den kunne si, men det kunne han, høyt og tydelig. Det gikk fra morgen til kveld "Ola Coco".
17 til 19.05.14 - San Blas til Cartagena (f)

Etter et par timer var det bare hav å se, øygruppen San Blas forsvant i horisonten akterut. Frisk bris, slik at vi gjorde 5,5 knop, med motorhjelp. Flere ble sjøsyke, de fleste hadde aldri vært på en slik seiltur og bare sett havet.
15.05.14 - Strandhogg og bursdagsfest (f)

Min 72 årsdag ble behørig feiret og bursdagssangen ble sunget på minst fem forskjellige språk. Mannskapet grillet kylling, til den ble servert salat og loff. Det smakte utmerket. Om ikke skipperen var den beste ombord, kunne han grille.

 

Start | << forrige - siste
Turen fortsetter i Sør Amerika
 
©2013 / webmaster: annale@online.no