Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Mellom Amerika
Start | << forrige - neste >>
Sør Amerika

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 25.03. - 06.04.2014

Costa Rica: Mata de Limon, Uvita

Panama: David, De Bocas del Toro, Panamakanalen


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
25.03.14 - Noen flere bilder av Mata de Limon (f)

Hele tiden treffer vi hyggelige folk. Vi pratet lenge med en familie fra Costa Rica. De kunne gi oss mange tips om vår videre tur gjennom Costa Rica til Panama City.
26.03.14 - Mata de Limon til strandbyen Uvita (f)

På vårt kart skulle vi kjøre ca 50 km med grusveier, jeg grudde meg. Grusveier betyr vaskebrett og store hull, ekstra belasting på bilen. Men vårt kart var utgått på dato, flotte veier hele dagen. Det ble alikevell kun 179 km i dag!
27.03.14 - Stranden i Uvita (f)

Uvita ligger ved inngangen til en nasjonalpark. Det kostet oss derfor USD 6,- per person å komme inn i oerådet hvor stranden ligger. Men det var verdt de dollarene. I prinnsippet helt uberørt, og det var strand så langt øyet kunne rekke.
Flere bilder også her.
27.03.14 - Fugler og andre dyr ved kysten (f)

José har brukt tiden flittig på sine turer. Fugle livet er veldig rikt. Mange er helt ukjente for oss. Det er også mye småkrtp i stranda og skogen!
27.03.14 - Blomster ved kysten av Costa Rica (f)

Om faunaen er rik her ved kysten, er nok floraen enda rikere. Jeg synnes Jose s fangst med kameraet er fantastisk, og han deler gjerne bildene sine med oss!
27.03.14 - Skogen og trærne ved kysten Costa Rica (f)

Mange av trærene er veldig store og mektige. Spesielt synnes jeg det er spennende å se hvordan kokospalmene formerer seg. Legg merke til hvordan den nye planten spirer ut fra kokosnøtten.
25. til 28.03.14 - Bungalowen i Uvita, Costa Rica (f)

Uten overdrivelse er det den beste plassen jeg har bodd siden reisen startet i Juni 2013. Campingplasser, moteller og hoteller, alt medregnet. Meget pent anlegg med ca 8 bungalower, flott have med svømmebasseng og sikker parkeringsplass. Her fungerte absolutt alt!
28.03.14 - Til byen David i Panama (f)

Sent på ettermiddagen kom vi frem til byen David. Det var en kjedelig opplevelse, absolutt uten sjarm av det vi kunne se av sentrum og omgivelsene. Vi hadde fått tips om et bra hotell, og det var greit nok.
29.03.14 - Fra David til De Bocas, Karibien kysten (f)

Tidlig ettermiddag etter ca 170 km kjøring kom vi fram til havne byen Almirante. Fikk parkert bilen trygt, håper vi ,og tok ferge til turistbyen De Bocas Del Toro.
29.03.14 - Til De Bocas Del Toro, Karibiekysten del 2 (f)

Vi tok samlebåttaxi ut til øya. Byen her er hovedstad i området.. Mange turister fra nær sagt hele verden, veldig mange unge mennesker, men også noen godt voksne.
30.03.14 - Bebyggelsen i Bocas omegn, Panama (f)

José har vært en liten tur rundt byen Bocas. Her noen glimt av den blandede bebyggelsen. Som man ser er noen hus riktig flotte. Andre derimot er av vesentlig enklere og primitiv art.
30.03.14 - Stemningsbilder fra Boca, Panama (f)

På sine rusle turer rundt i Boca og omegn har Jose fanget noen fine stemninger.
30.03.14 - Fugler og småkryp, Bocas, Panama (f)

Jose ruslet litt i jungelen utenfor Bocas. Dyr er vanskeligere å fotografere. De beveger seg og blir ofte skremt. Men tross disse vanskelighetene fikk han en fin fangst!
30.03.14 - Planter i jungelen, Bocas, Panama (f)

Floran her i jungelen ved Bocas er utrolig. Mengdevis av forskjellige planter. Det er også tydelig at også våren gir sitt preg på naturen.
06.04.14 - Panamakanalen (f)

Vi hadde en meget interresant dag ved kanalen. For meg som er teknisk interressert var det spesielt å se lokomotivene med enorme vinsjer som styrer skipene på sin vei gjennom kanalen. Skipene bruker sin egen maskin for fremdrift.

 

Start | << forrige - neste >>
 
©2013 / webmaster: annale@online.no