Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Mellom Amerika
Start | << forrige - neste >>
Sør Amerika

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 07.03. - 16.03.2014

Sydover fra Mexico City til Zipolite

Videre til S. Christobal

Hgw 190 til Mesilla/Guatemala

Til Coban og Quiriguá


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
07.03.14 - Fra Mexico City til Tehuacan (f)

Mexico City ligger på ca 2.100 moh. Men det viste seg at vi skulle høyere. Kort tid etter Mexico City begynte veien å stige, passet lå på hele 3.2001 moh. På toppen av passet var det alle mulige tilbud til reisende. Vi stoppet for en fortjente pause.
07.03.14 - En kveldstur i Tehuacan (f)

Vi bodde bare noen få minutters gange i fra selve sentrum. Det var et yrende folkeliv,"alle" var ute. Denne helgen var det noe religiøst som foregikk. Mange gruper av menneskersamlet seg og leste bønner, eller sang salmer. Andre igjen gikke prosesjoner hvor de bar korset. Vi satte oss på en benk i parken, like ved den vakre kirken og studerte folkelivet. Temperaturen var veldig behagelig ca 22 grader.
08.03.14 - Til Oaxaca og templet i Monte Alban (f)

Når vi kom til byen Monte Alban så vi tidlig et skilt som viste vei til tempelruinene. Men etter det var som vanlig all skilting forsvunnet. Vi fant fram, tempel området ligger høyt over byen. Og overraskende like før vi kom fram begynte det å regne, derfor min store regnjakke. Den ble tett og varm når regnet sluttet. Tempelet er bygget ca 500 år før kristus fødsel. Et imponerende område.
09.03.14 - Oaxaca til Puerto Angel og Zipolite (f)

I Mexico er det minst ca 10 fartsdumper i hver lansdby. Det blir mange hundre i løpet av en dag. Det er ikke fartsdumper som i Norge, nei de er så skarpe at du må stoppe nesten helt og så rulle over.
10.03.14 - Camping, blomster, veggmalerier og strand! (f)

Zipolite er en liten landsby som ligger helt nede ved stranda. Og hvilken strand! Stor bygge aktivitet, her blir det flott om noen år. Mange små restauranter ved stranda, både til mat og drikke. Manga av husene i landsbyen har kreative vegg malerier, ofte litt spesielle motiver.
11.03.14 - Puerto Angel til Santo Domigno Zanatepec (f)

Siste kvelden på campingplassen i Puerto Angel ble vi kjent med en hyggelig Argentinsk familie. De ga oss mange råd og tips om veien ned til Panama City. De ga meg også mange tips om veien fra Cartagena; Columbia og veien videre sørover til Ushuaia, Argentina. Og det beste av alt, de inviterte meg til å besøke dem i Argentina!
12.03.14 - Santo Domigno Zanatepac til S. Christobal (f)

Langs alle veier vi har sett i Mexico ligger det enkle fortausrestauranter for de reisende. Familien som drev denne restauranten var veldig interessert i bilen. Hele familien, tre generasjoner måtte titte på absolutt alt. Det var som vanlig hyggelig å vise fram og fortelle om reisen, naturligvis med god hjelp av Jose!
12.03.14 - Ettermiddag og kveld i S. Christobal (f)

Vi var tidlig klare, etter å ha sjekket inn på motellet for en tur på byen! Og hvilken by. S. Chrisobal skal være en av de vakreste byer i Mexico. Har en stor vellstelt gamleby. Byen ble grunnlagt av Spanierne i 1528 og har i dag ca 110.000 innbyggere.
13.03.14 - Amber museum, kloster og kirke (f)

Museet var i et gammelt kloster bygget i ærene 1537 til 1539 av spanjolene. restaurering var startet på 60 tallet og det hadde nå gjennvunnet sin fordumsprakt.
13.03-14 - Byen og gatelivet i S. Christobal (f)

Dagen i dag ble brukt som ekte turister i S. Christobal. Etter museumsbesøket tok vi en rundtur med buss for å få et over blikk over byen. Jeg takker alle som fortalte meg at denne byen måtte vi se!
13.03.14 - Markedet i S. Cristobal (f)

Etter en lang formiddag i vakre S. Cristobal hadde mine bein fått nok. Jose derimot ville gå en tur på markedet. Bli med på hans tur opp til markedet og på markedet. Disse bildene er alle tatt av Jose Arroyo Perez.
14.03.14 - S. Cristobal via Mesilla til Guatemala (f)

Og plutselig var vi der, ved grensebyen. Vanvittig folkeliv, boder, salgsfolk, unger og bikkjer myldret i gata. Det var å holde tunga rett i munnen slik at det ikke skulle skje noe uhell. Hvordan det gikk med selveste grensepasseringen kan du lese her - eller følg lenken over bildet til facebook.
15.03.14 - Huehueteneago til Coban (f)

De siste 80 km til Coban var det utrolig dårlige veier og veldig bratt. Der hvor veiene hadde rast ut, var det å holde tunga rett i munnen, det var ikke mange cm å gå på. Vi kjørte den dagen 182 km og tro det eller ei, vi brukte sier og skriver 10 timer. Men turen var verdt slitet. Vi fikk se et utrolig flott landskap der høyt oppe i fjellene, et utall av små landsbyer, mye folk og markeder på en lørdag ettermiddag.
16.03.14 - Hotellet i Coban med park og blomsterprakt (f)

José står tidlig opp, han er samtidig en blomster- og dyreelsker. Han er som dere har sett også en dyktig fotograf. Så før jeg fikk stått opp hadde han tatt disse flotte bildene.
16.03.14 - Tempelet i Quiriguá (f)

Mer om Quiriguá på Wikipedia.

 

Start | << forrige - neste >>
 
©2013 / webmaster: annale@online.no