Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Start | << forrige - siste
Turen fortsetter
i Mellom Amerika
Mellom Amerika
Sør Amerika

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 23.02. - 06.03.2014

Tur/Retur Creel-Batopilas

Hgw 45 sydover til Mexico City


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
23.02.14 – Creel til Batopilas T/R, del 4 (f)

Endelig Batopalis, etter 132 km og 4,5 timer bak rattet. Byen er en gammel gruveby hvor det i sin tid ble utvinnet kopper. Jeg tror jeg og bilen hadde vagt like stor oppsikt om vi hadde kommet med et romfartøy fra Mars eller en annen planet. Synd å ikke kunne språket, jeg hadde fått så mye mere ut av slike steder!
23.02.14 – Creel til Batopilas T/R, del 5 (f)

Ellers gikk turen hjem helt greit, så både fjellgeiter, esler og gjetere med flokken sin på veien hjem. Var hjemme kl.17.00, dvs 9 timer hvorav 8 timer var kjøring. Utkjørt distanse 263 km. En gjennomsnitt på 32,9 km/h, det sier kanskje litt om veiene.
25.02.14 - Fra Creel til Hidalgo del Parral

Nå begynner noen dagers kjøring som i prinsippet kun har et mål, være i Mexico City senest om kvelden 05.03. Idag kom jeg fram til Hidalgo del Parral i god tid før det mørknet, utkjørt distanse denne dagen ble 338 km. Med et snitt på 60 km/h, blir det nesten 6 timer bak rattet.
26.02.14 - Hidalgo del Parral til Durango (f)

Det eneste avvekslende var å kjøre igjennom små landsbyer, de kom på rekke og rad. En ting jeg har registrert i Mexico er at det ikke hersker noe forbud å ha folk på lasteplanet, ofte var det veldig fullt. Dette fungerte også i Norge tidligere før byråkratene fant ut at det var farlig.
27.02.14 - Durango til Zacatecas (f)

Også i dag ble jeg stoppet to ganger i kontroller. Jeg har nå begynt med en ny variant når de spør hvor jeg skal. Jeg skal til Argentina svarer jeg. De ser på meg, rister på hodet og ber meg kjøre videre uten kontroll. Dette fungerte i begge kontrollene.
27.02.14 - En ettermiddag i Zacatecas (f)

Jeg bestemte meg for å bli en ekstra dag her, det var mer å se. Fant et bra rom og installerte meg med en øll på terassen utenfor rommet. Satt å så på solnedgangen og var fornøyd med dagen og tilværelsen.
28.02.14 - Fotturist i Zacatecas (f)

Gamlebyen hadde noen flotte parker med benker i skyggen. I skyggen var det behagelig, nesten litt kjølig. Det var fint å sitte å slappe av og studere folkelivet, i dag hadde jeg virkelig god tid. Små gatekjøkken var det over hele byen, det er det forresten over hele Mexico, nesten ved hvert gatekryss.
28.02.14 - Musikk på hotell "Parador", Zacatecas (f)

For meg som turist var det flott å oppleve den ekte Mexikanske musikken. Bortsett fra de gangene publikum var med å sang, var det helt stille og rolig blant gjestene. Alle satt og hørte på og nøt musikken. Uten å overdrive dette var den flotteste kvelden jeg har hatt på turen siden starten i juni 2013!
01.03.14 - Zacatecas til Guanajuato (f)

Jeg klarte å finne avkjøringen til Guanajuato, jeg valgta gammelveien som var gratis og ikke den nye motorveien. Jeg forstår godt at det var bygget ny motorvei. Den gamle var svingete, bakkete og i dårlig forfatning, det tok tid men mye å se på.
02.03.14 - Fottur ned til byen Guanajuato (f)

Fra de små gatene gikk det smale smug over til nabogatene, fasinerende og fremmed! Etter en god time var jeg nede i selve byen, det var godt å finne en fortausrestaurant, hvile beina og få en kald øl. Sola hadde allerede begynt å varme kraftig!
01 til 03.03.14 - Camping i Guanajuato (f)

Campingplassen ligger helt nydelig til med flott utsikt over deler av byen. Utrolig koselig å titte på den maleriske bebyggelsen på den andre siden av dalen. Og så var det folk der som jeg fikk god kontakt med!
02.03.14 - En dag byen Guanajuato (f)

Byen Guanajuato ligger på ca 2050 m o.h. 375 km fra Mexico city. Den har i dag 150.000 innbyggere. I 1989 kom den på Unescos liste over verdensarv steder. Byen ble i 1529 erobret av spanierne fra urbefolkningen, Indigena folket. Grunnlaget for bosetningen var de meget rike sølv- og gullforekomstene, hadde sin største produksjon på 1700 og 1800 hundre tallet.
03.03.14 - Til byen S. Miguel de Allende og camping (f)

Denne campingplassen er veldig spesiell. Her samles alle verdensreisende. Det var ca. 15 vogner der, og det morsomme, hele 4 stk WV T3 (det samme som min) var her. Det var folk på vei sørover til Argentina, akkurat som meg. Det var også folk som kom derfra som skulle nordover og hjem. De fleste var tyskere, men også Østerrike, Sveits, Frankrike, Holland, USA, Canada og naturligvis Norge med meg var representert.
05.03.14 - S. Miguel de Allende til Mexico City (f)

Etter 1,5 time i 35 grader var jeg endelig framme ved Mercur hotell og pustet lettet ut, jeg hadde funnet fram og ingen bulking, det er ingen selvfølge i dette landet.

06.03.14 - Hente José på Mexico City Aeroporto (f)

Det skal bli virkelig hyggelig å få reisekamerat som også snakker spansk fytende. Jeg regner med at jeg vil få mye mer ut av turen de ukene han skal være med meg. Vi flyr begge hjem fra Panama by den 8. april. Jeg skal retunere til Panama 30. april.

 

Start | << forrige - siste
Turen fortsetter i Mellom Amerika
 
©2013 / webmaster: annale@online.no