Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Start | << forrige - neste >>
Mellom Amerika
Sør Amerika

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 30.01. - 12.02.2014

Hgw 89

Hgw 169 - Freew. 17, ved Camp Verde Hgw 260 - Hgw 87, deretter inn på Hgw 188

Freew. 17, Hgw 89

Hgw 188, sørover på Hgw 60, østover på Hgw 177. Etter denne lille omveien på Hgw 177, inn på Hgw 77

10. februar over grensen til Mexico, deretter Hgw 15

Halvøya Baja, Hgw 1


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
30.01.14 – Rafting på Colorado river, Arizona

Jeg kjørte helt inn i Glen Canyon, der veien stoppet ved elvebredden og ved foten av Glen Canyon Dam, som har endret mye av strukturen og miljøet i Colerado river. Her var det en gjeng med raftere som holdt på å laste opp og gjøre klare gummibåtene sine. Jeg skulle gjerne vært med på en slik raftingtur, tror det hadde passet for meg!
30.01.14 – Lees Ferry, brua over Colerado river (f)

Tankene dreier seg naturligvis om hvordan det var å krysse her før det ble bygget bru. Komme seg fra platået og ned de bratte skrentene, med en eller annen skrøpelig farkost over den ville Colerado river, og deretter opp de bratte siden på andre siden. De hadde da reist i ørkenlandskap i mange dager og skulle fortsette videre i ørkenen. Den gamle brua som ble bygget i 1927/28, står fortsatt og krysses nå av fotgjengere som stopper for å se på denne atraksjonen.
31.01.14 - Flagstaff via Sedona og Jerome til Prescott (f)

Da Eva og jeg var her i sept. 1979 var Jerome en komplett spøkelsesby, kun tomme falleferdige hus og ingen mennesker. Nå hadde også turistene begynt å komme hit. Mange hus var restaurert, det var hoteller, restauranter og ikke å glemme butikker hvor turistene kunne kjøpe junk.
01.02.14 - Prescott til Th. Roosevelt Lake (f)

Turen i dag sluttet ved TH. Roosvelt Lake her fant jeg en fin campingplass. I området som jeg nå kjørte var det mange campingplasser, men de hadde som regel ikke plass. De var bebodd av nordamerikanere som hadde flyktet fra kulde og snø. Levde her i sine gigantiske vogner gjennom hele vinteren.
02.02.14 – Roosv. Lake til White Stallion Ranch, Tucso (f)

Etter noe tråkling pga av stengte og nedlagte veier brakte dama i GPS`en meg trygt fram til White Stallion Ranch. Jeg gleder meg til å bli her i 8 døgn.
02. – 10.02.14 White Stallion Ranch, Tucson, Arizona (f)

Ranchen er opprinnelig en kvegranch, startet på tredvetallet. Siden 1940 har Ranchen vært drevet som gjesteranch og regnes som en av USA`s aller beste. I 1965 kjøpte familien Trues Ranchen. Den drives nå av andre generasjon, de to brødrene Russel og Michael Trues. Den har ekspandert og det er nå over 40 rom av høy standard. Ranchen er på hele 3.000 acres.
09.02.2014 - White Stallion Ranch - Keramikk bilder! (f)

På de fleste bygningene var det murt fast nydelige karamikk bilder som viste gamle motiver fra Mexico og Arizona.
02.-09.02.14 - White Stallion Ranch - rideturer!

Jeg byttet hest siste dagen. Den var litt sprekere enn den brune som jeg brukte de øvrige dagene.
02. - 09.02.14 - White Stallion Ranch - rideturer! (f)

Jeg hadde stort sett to rideturer om dagen. Riktig spennende var mountain ride, jeg hadde "slow". Det er helt utrolig hvordan hestene klarte å komme fram trygt og godt, bratt oppover og stupbratt nedover. En utrolig opplevelse! Det var egentlig fotoforbud mens vi red. Av sikkerhetsmessige grunner, men jeg hadde med mitt lille kamera og lurte meg til å ta noen bilder.
08.02.14 White Stallion Ranch – RODEO! (f)

Før Rodeoen startet kom det ryttere med flagg fra de nasjoner som var gjester på Ranchen. Det var riktig hyggelig å se det norske flagget. Det vaiet også på flaggstangen ved inngangen til Ranchen. Russel, svogeren til Kristin var forresten en meget god kommentator og forklarte hele tiden hva som skjedde.
En spennende og interessant opplevelse!

10.02.14 - Over grensen til Mexico ved Nogales (f)

Etter grensen, på veien nordover, møtte jeg en mange km lang kø av lastebiler som også skulle gjennom grensekontrollen. For meg tok hele prosessen ved grensen over 2 timer. Hele berettningen finner du her på denne siden, eller på facebook hvis du bruker lenken over bildet.
11.02.14 - Hermosill til havnebyen Guaymas (f)

Etter å ha betalt billetten til færgen, hadde jeg god tid til å rusle litt rundt i Guaymas. Mexico var jo helt nytt for meg. I en av bakgatene fikk jeg se et Tortilla bakeri. Det var utrolig å se hvordan det spydde ut Tortillas. Jeg kjøpte en pakke på 12 stk, 10 peso, ca 80 USD cent.
11.02.14 – Ferge fra Guaymas til Santa Rosalia, Baja (f)

Noen minutter før 16.30, stod jeg igjen foran porten, men å komme igjennom var ikke mulig. Jeg måtte vente til ”The Federal Police kom”. Kl. 17.30 kom Politiet i to biler og 12 mann, alle med lys brune kamuflasjedresser og maskingevær. Når de hadde fått stilt seg opp som mottagelses komite fikk vi fire bilene som hadde kommet lov til å kjøre inn. Ble anvist plass, og bedt om å komme ut av bilen. Kontrollen tok ca 2,5 timer. Det var naturligvis 100% fotoforbud. Hele berettningen finner du på facebook.
12.02.14 - Ankomst Santa Rosalia kl. 07.00 (f)

Turen tok 11 timer. Det var ingen spesiell sjø om natta, men herregud hvordan den balja rulla. De første timene sjø i mot, vi gikk opp og ned. Deretter sjø fra siden, vi rullet fra babord til styrebord hele tiden. Jeg var glad jeg ikke var om bord i dårlig vær. Jeg er også glad at jeg ikke ble sjøsyk. Det var den perfekte rulling til å kunne bli det.
12.02.14 - Santa Rosalia til Loreto (f)

Turen nedover kysten på Hgw. 1 var avvekslende og hyggelig å kjøre. Veien buktet seg langs kysten, mange fine campingplasser. Jeg hadde bestemt meg for å kjøre til Loreto, en middelstor by som skulle ha en fin campingplass. Vanskelig avkjørsel fra motorveien, jeg rotet utrolig mye før jeg kom inn til byen. Med Europeiske øyne var skilting og veier helt ulogisk. Jeg lærer sikkert etter hvert!

 

Start | << forrige - neste >>
 
©2013 / webmaster: annale@online.no