Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Start
| << forrige - neste >>
Mellom Amerika
Sør Amerika

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 14.01. - 30.01.2014

Hgw 15 og Hgw 40, Route 66

Hgw 64 til Grand Canyon

Hgw 89, Hgw 163 nordover til Monument Valley

Hgw 163 til Mexican Hat, en liten vei 261 rett nordover

Hgw 95, Hgw 24 østover mot Torrey

Hgw 12 til Bryce National Park

Hgw 89A til Arizona


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
14.01 til 18.01.14 – Klargjøring av bilen i Los Angeles

Det viktigste var å få justert forstillingen igjen, ved forstillingsjusteringen ved siste reparasjon var det ikke skrudd fast ved indre/øvre bærebruer (de som ble reparert). Jeg fant frem til et bra verksted, der kunne de imidlertid konstantere at det var slark i øvre/ytre kule på høyre side. Det var også slark på endeleddet høyre side. Ikke mye, men jeg ville reparere dette nå når jeg hadde mulighet. Fredag morgen ble det reparert, snaue tre timer. Venstre side ble tatt samtidig. I etterpåklokskapens tegn burde jeg ha byttet alle bevegelige deler i forstillinga før turen startet ...
20.01.14 – Rout 66 Needles til Oatman

Kjørte mandag morgen over grensen til Arizona til Topock hvor jeg skulle ta av Hgw 40 og inn på den berømte Rout 66.
20.01.14 – Rout 66 Needles til Oatman (f)

Når det gjelder selve Rout 66 var veien utrolig svingete og ikke i særlig god forfatning, noe turisttrafikk.
20.01.14 – Rout 66 Oatman via Kingman til Seligman

Gamle biler ser ut til å være obligatorisk dekorasjoner langs Rout 66. Jeg rakk frem til Seligmann og campingplass før det ble mørkt. Jeg var eneste gjest.
20.01.14 – Rout 66 Oatman via Kingman til Seligman (f)

Jeg passerte igjen jernbanen, jeg slutter aldri å bli imponert over lengden på tog settene og de kraftige diesel lokmotivene. Som regel tre stk, et foran, et i mitten og etbakerst.
21.01.14 - Seligman til Grand Canyon (f)

Jeg vet ikke hva moder jord skal vise meg som er større, villere og flottere enn Grand Canyon. For de av dere som ikke har vært der - det kan anbefales med et besøk!
23.01.14 - Grand Canyon til Monument Valley (f)

Turen fra Grand Canyon til Monument Valley er en passe dagsettappe. Jeg kom av gårde tidlig på formiddagen, det var minusgrader og kaldt.
24.01.14 – Monument Valley (f)

Jeg var også her i september 1979, og jeg ville oppleve det igjen. Jeg ble ikke skuffet minst like flott som den gangen.
24.01.14 – Mon. Valley til Torrey via ”fjellveggen” (f)

Det var bare å sette bilen i første gir og ta tiden til hjelp. Veien var ikke spennende, men utsikten var fantastisk. På toppen var jeg igjen på over 2.000 m.
24.01.14 – Videre fra ”fjellveggen” og til Torrey (f)

Km etter km med vilt landskap, jeg satt bare og koste meg i flere timer. Veien var også veldig god og lett å kjøre på. Ekstremt lite trafikk, jeg tror jeg møtte to biler.
24./25./26.01 – Motell i Bicknell ved Torrey, Utah

Endelig så jeg et skilt ”Sunglow Motell, Bicknell open Year around.” Her tok jeg overlykkelig inn. Ligger på Hgw 24 noen km fra Torrey. Jeg ble her to netter. Det var hele -10 grader C, og derfor ikke aktuelt å campe uten varme.
27.01.14 – Torrey til Bryce Canyon Park (f)

Etter Torrey ble det fort øde og ingen trafikk. Veien gikk oppover og oppover, mye snø ble det etter hvert også. Det ble mye 2. gir, i noen av de bratteste bakkene ned i 1. gir, til slutt var jeg nesten i 3.000 moh.
28.01.14 –Bryce Canyon Park (f)

På samme måte som Grand Canyon lagt fint til rette for å se på canyonet. Flotte parkeringsplasser og nesten ikke turister. Bryce Canyon er ikke så imponerende storslått som Grand Canyon, det ser helt annerledes ut etter millioner med år av erosjon. Figurene er på en måte mer interessante.
28.01.14 – Bryce Canyon Park til Kanab, Utah (f)

Storslagent, øde og med lite trafikk.
Få overnattingsmuligheter i kulda. Ble derfor glad når jeg kom til Kanab hvor det var flere campingplasser. Kanab er et sted med flere tusen innbyggere her langt ute i ørkenen og hadde tidligere hvert et av sentrene for western filmer.
30.01.14 – Kanab til Glen Canyon, Arizona (f)

Jeg har endelig lært meg at USAs nasjonalparker bør man besøke og ta en titt på. Ulempen er at det koster som regel USD 25. Jeg burde ha kjøpt meg et årspass med en gang, da hadde jeg spart minst USD 100. Parken var som vanlig spennende med utallige forskjellige fjell formasjoner. Det mest artige er hvordan blokkene som har falt ned fra fjellene har endret seg gjennom årtusende.

 

Start | << forrige - neste >>
 
©2013 / webmaster: annale@online.no