Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Mellom Amerika
Sør Amerika
Start| << forrige -neste >>

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 17.08. - 27.08.2014

Peru/mens bilen fortsatt var på verksted: Cuzco, Macchu Picchu, Sacred Valley, Lago Titicaca


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
16.08.14 – Buss og tog: Cuzco/Macchu Picchu /Cuzco (f)

Avgang fra hotellet kl. 05.00. Mitt rom lå over et diskotek. Jeg hadde ikke sovet et sekund den natten. Transfer til jernbanestasjonen, der ventet toget, en smalsporet jernbane. Komfortable seter. Turen til Puenta Ruinas stasjon skulle ta 3,5 timer. Toget var stappfullt, men det gikk greit uten kaos med nummererte sitteplasser.
16.08.14 – Inkabyen Macchu Picchu (f)

Konklusjon: utrolig glad for at jeg slett meg opp, og jeg forstår hvorfor jeg ikke var aleine der oppe. Turen ned igjen gikk greit. Bussturen ned var enda mer spennende enn opp. Hva om vi hadde punktert på ytre forhjul i svingen. Jeg tør ikke tenke tanken ferdig.
17.08.14 – Utfukt til Sacred Valley - Pisac (f)

Utflukt med minibuss til den fruktbare Sacred Valley. Første stopp er den vakre Inkabyen Pisac. Der besøkte vi det tradisjonsrike søndagsmarkedet. Her kunne man få kjøpt frukt og grønnsaker, håndverksprodukter og mengder av suvenirer for turistene.
17.08.14 – Sacred Valley – Ruinene ved Pisac (f)

Over byen Pisac ligger de gamle ruinene fra Inkatiden. Også her gedigne byggverk som forteller om den flotte kulturen Inkafolket representerte. Også her mye turister, men ikke så ille som Macchu Picchu.
17.08.14 – Sacred Valley – Ruinene ved Ollantaytam (f)

Her er det dessverre ingen bilder fra høyden. Beina mine var ferdige, jeg lot resten av gruppen leke geiter. Jeg studerte det hele fra "unden", det går også bra!
17.08.14 – Sacred Valley - kunsthåndverk (f)

Mot slutten av denne lange dagen, ca en halv times kjøretur fra Cuzco kjørte vi opp til en liten landsby. Veien var som vanlig spektakulær. Her oppe ble vi møtt av en hyggelig dame i sin tradisjonelle drakt. Hun ville invitere oss inn i verkstedet og vise oss vasking av ulla, spinning, farging og veving. Det var helt utrolig å se teknikken de hadde, og med enkle midler fikk frem de flotteste stoffer.
21.08.14 – På bilverksted (f)

Håper reperatøren finner frem i rotet?
23.08.14 – Båttur på Lago Titicaca (f)

Transfer til Puno havn kl. 7.30. Vi var ca. 25 mennesker i gruppen i fra mange forskjellige land. Båten var gammel og flatbunnet for å kunne seile på de store grunnene, store deler av Lago Titicaca er grunnere enn 2 m. Av redningsutstyr så jeg kun en livbøye som hang til pynt.
23.08.14 Den flytende stråøya ved Uros, Lago Titicaca (f)

Første målet på turen var en av de flytende øyene i området ved Uros. Å sette foten på denne øya var utflukten til Pino verdt. Her bodde det fem familier med stort og smått, og de bor her hele livet. Hvor lang tid det vil gå før denne kulturen forsvinner er vanskelig å si. Folket på de flytende øyene livnærer seg i dag nær 100 % på turisme.
Denne lille bildeserien viser fremgangsmåten i liten målestokk hvordan det lages en flytende øy. Det tar ca. et år å lage den og den holder i omtrent 30 år.
24.08.14 – Lunch på øya I.Taqueile, Lago Titicaca (f)

Etter en uforglemmelig natt satte vi kursen mot øya I.Taquile, en båttur på ca to timer. Været var bra men kaldt ca 10 grader C. Øya vi nå skulle besøke var litt større en den vi hadde overnattet på. Vi skulle her ha en lengere fottur rundt øya og opp til toppen. Turen skulle avsluttes med lunch.
23/24.08.14 Overnatting på øya I.Amanti, L. Titicaca (f)

Fire dagers turen som var booket inneholdt også en overnatting på øya I.Amanti. Det bor ca 5.000 mennesker på øya men den er oppdelt i flere bosetninger fra ca 100 til 200 personer. Mitt vertskaps bosetning bestod av to meget enkle hus. Det ene inneholdt oppholdsrom og kjøkken. Det andre fire soverom. I underetasjen var det WC. Natta ble en prøvelse. Guiden kunne fortelle at vi hadde vært nede i minus syv grader. Men det var en veldig spesiell opplevelse!
24./25.08.14 - Puno (f)

Puno en by på ca 100.000 innbyggere. 3.800 moh. Etablert 1668. Byen er trafikknutepunktet ved Lago Titicaca. Jeg fikk kun en ettermiddag og formiddag i Puno, og det var egentlig nok. Til tross for at byen og området lever av turistene, er den grå og trist. Bildene er tatt om ettermiddagen etter at jeg kom hjem fra båtturen.
26.08.14 - Lima, hentet bilen på verkstedet! (f)

Etter en solid frokost/lunch, taxi til verkstedet. Jeg hadde fått beskjed om at bilen var ferdig til avhenting, men jeg hadde ingen god følelse. Jeg hadde laget en sjekkliste på ca 10 punkter jeg ville gå igjennom. Kontrollen av bilen og arbeidet som var gjort og skulle vært gjort var nedslående ... (Les mer under lenken over bildet).

20-22 og 25-29.08.14 – Hotell Eifel, Lima (f)

Helt greit hotell, men det hadde sine mangler. Ingen frokost, ingen internettforbindelse, ingen nattbordlampe, kun en lampe midt i taket og bryter ved døra. Fordelen med dette hotellet var at det lå nær der Dahx Zapler bor, jeg kunne derfor kjøre med han fram og tilbake til Palfinger der bilen stod.

27.08.14 - Middag med familien Dahx Zapler (f)

Det var med stor glede jeg kunne invitere hele familien Dahx Zapler ut til middag i nærheten av hotellet. Restauranten hadde allerede blitt mitt stamsted. Maten smakte utmerket og servicen var som vanlig god. Vi hadde en riktig hyggelig kveld.

 

Start| << forrige - neste >>
 
©2013 / webmaster: annale@online.no