Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet
Etappe 1
Canada/ Alaska

Etappe 2
Los Angeles til Mexico
Mellom Amerika
Sør Amerika
Start| << forrige - neste >>

Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 05.06. - 17.06.2014

Ecuador: Saraguro, Macara

Peru: Piure, Rancho Santana/Pacora, Santa, Yuramarca, Caraz, Canon del Pato, Carhuaz


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
05.06.14 – Guasuntas til Saraguro (f)

I dag fikk jeg anledning til å stoppe ved et sted hvor veien hadde rast ut. Det er ganske nifst å se hvordan naturen påvirker veiene. Den sier tydelig ifra,- her er det ikke naturlig å bygge vei. Det er ikke mye fjell å feste veien til, - kun løse jordmasser. At jeg også kjører igjennom et jordskelv utsatt område kunne jeg se flere steder. Store forkastninger som hadde ødelagt veien.
06.06.14 – Saraguro til grensebyen Macara (f)

Jeg kjørte i dag helt fram til den lille grensebyen Macara. Fant et greit hotell med et ok rom, og prisen USD 8, ikke så verst. Apropo priser, dieselen her er utrolig billig, snaut NOK 2,- for en liter. Jeg hadde ikke fulgt helt med og forstod ingen ting da jeg fylte opp første gangen i Ecuador USD 15 for å fylle ¾ tank.
07.06.14 – Macara, Ecuador til Piura, Peru del 1 (f)

Dagen startet med bilvask, bilen så ikke ut etter å ha kjørt gjennom mange km med veiarbeid. Jeg skulle jo over grensen til Peru. Jeg har tro på at jo mer ordentlig man fremtrer jo lettere går kontakten med myndighets personene. Det var et stort vaskeanlegg, fem biler ble vasket samtidig, med enkle midler, hurtig og effektivt. Jeg var ikke aleine som ventet på å få vasket og hadde derfor en hyggelig halvtime, mens jeg ventet. Dumt å ikke kunne spansk!
Alt om grenseovergangen til Peru finner du her.
07.06.14 – Macara, Ecuador til Piura, Peru del 2 (f)

Området jeg kjører igjennom virket meget fattig. Det bekreftes også i reisehåndboken. Foran husets boenhet var det bygget stall/fjøs. Veggene består av krokete staur, som er bygget sammen. Det luktet fjøs overalt, da jeg passerte de grå landsbyene. Mange av husene var bygget i tørket jord/leire.
09.06.14 - Piura til Rancho Santana, Pacora (f)

Idag skulle jeg kjøre over 200 km gjennom ørkenen. Til å begynne med var det noen enklebosetninger, men deretter ingenting. Du føler deg liten i dette landskapet. Og jeg slutter aldri å forbauses over Coca Cola reklame. Også her ute i intet hadde de klart å plassere reklame for den brune drikken.
09.06.14 - Til Rancho Santana (f)

Jeg plundret med å finne frem til ranchen og campingplassen. Etter å ha stoppet hvor veien ikke gikk lengere, fikk jeg god hjelp av en mann med en Donkey. Jeg var kun noen hundre meter fra målet.
09.06 til 12.06.14 - Rancho Santana (f)

Døgnpris 6 Salo, ca NOK 15! Ranchen ble drevet av ekteparet Andrea og Manuel, de hadde datteren Joselin. Andrea var fra Zürich, Sveits. Hun hadde truffet sin mann for ca 15 år siden. De hadde da begge jobbet på et stutteri. Alt er meget enkelt. 11 hester, 6 hunder, noen dusin frittgående høner, noen gjess og kun en katt. Dyrelivet florerte. Jeg trivdes godt og ble tre netter.
10.06.14 - Kamp om matfatet, Rancho Santana (f)

Hønene ville også ha en smak, men det likte hesten dårlig. Jeg hadde god underholdning!
12.06.14 - Fra Rancho Santana til Santa/motorstopp! (f)

Det er ikke mye å si om den turen, ørken og der det var muligheter for vann, var det sukkerplantasjer. Mye saktegående trafikk med lastebiler fylt med sukker roer. Planen var å ta en avstikker opp i fjellene. Men i utgangen av Santa, etter en fartsdump jeg ikke så, døde motoren 100 %.
Ikke liv og ingen strøm.
12.06.14 - Motorstopp i Santa! (f)

Jeg hadde fått mistanke om at startsperra til alarmen hadde slått inn! Men jeg hadde ikke tlf nr til Vestfold Elektro Diesel i Stokke. Ventet til kl ble 9.00 norsk tid. Ringte min gode venn Torunn Jacobsen, fikk tlf nr. Etter kontakt med Vestfold Elektro Diesel kunne jeg fastslå at det ikke var feil på alarmen. Det var kl 02.00. Jeg la meg for å sove. (Uthvilt neste morgen ville sikkert problemet løse seg!?!)
13.06.14 - Santa til Yuramarca (f)

Godt med noen timers søvn. Reparere feilen som jeg gudsjelov fant. Rydde på plass verktøy og ellers gjøre bilen kjøreklar. Jeg skulle videre opp i fjellene. De første milene gikk på flott vei. Passerte en del landsbyer. Men etter hvert, mer og mer karrig, fjellene hadde overtatt landskapet. Naturen og fjellene ble mer og mer mektig. Veien ble mer og mer spektakulær.
13.06.14 - Yuramarca til Caraz, Canon del Pato (f)

Dessverre litt for få foto. Det var ingen plasser å stoppe for å ta de flotteste bildene. Den mest fantastiske vei jeg noen gang har kjørt. Ja den overgår alt jeg har vært med på!
Etter en utrolig lang dag var jeg glad jeg fant en flott campingplass med hotell noen km før Caraz.
Flere bilder fra turen til Caraz finner du også her (f).
13.06 til 15.06.14 - Campingplassen ved Caraz (f)

Campingplasser er det ikke mye av i disse landene. Jeg var overlykkelig da jeg fant denne plassen! Stor flott restaurant og et stort hotell. Begge steder uten gjester. Jeg var også den eneste på campingplassen. Det var godt å kunne hvile ut en dag etter anstrengende kjøring, og minimal søvn natten før.

14.06.14 - Sultne hunder (f)

Sultne hunder har forfulgt meg nå i ett år. De kommer bestandig når jeg lager mat. De kjenner naturligvis den gode lukta. Av og til syntes jeg det blir vell mye forstyrrelse når jeg skal lage og spise maten. Men som regel syntes jeg det er hyggelig med selskap. Om det ikke hadde vært for vanskelig med alle grensepasseringene, ville jeg gjerne hatt en hund som reiseselskap.

16 og 17.06.14 - Carhuaz til Lima med bergingsbil! (f)

Som kjent for de som følgte med på Facebook, hadde bilen temperaturproblemer og det var ikke mulig å kjøre videre fra Carhuaz. Gode råd var nå dyre, hvordan komme til Lima med meg og bilen? Jeg hadde avtalt med Dahx Zapler, Palfinger importøren i Peru, at jeg skulle komme å parkere bilen hos han neste dag, 17. juni. Jeg hadde flybilett hjem 22. juni. Jeg ringte Dahx og fortalte om mitt problem. «Don`t worry Steinar I will fix it». Og for å gjøre en lang historie kort, tre timer etter, kl. 18.00 kom bergingsbilen, det var allerede begynt å mørkne. Det gikk greit å laste, noen minutter etter var vi på veien i retning Lima, ca 500 km lå foran oss. Vi skulle kjøre hele natten.

 

Start | << forrige -neste >>
 
©2013 / webmaster: annale@online.no