Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet

Etappe 1
Canada
Start | << forrige - neste >>
Alaska
USA

Etappe 2
Mellom - og Sør Amerika
Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 06. juli - 19. juli 2013 (turen startet 12. juni).

Fra Goose Bay til Labrador City.
Videre til Quebec og til Ottawa.


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!

 

06. juli 2013- tilbake i Goose Bay etter båtturen.

Tilbake på campingplassen i Goose Bay etter båtturen var det kommet flere reisende. Naturligvis ble jeg kjent med folket i nabovognene og inviterte til Irish Coffee senere på kvelden. Hyggelig kveld sammen med hyggelige folk.
07. juli 2013 Goose Bay - Labrador City (f)

Marty og jeg skulle samme veien, til Labrador City, og ble enige om å kjøre sammen. Han er pensjonist som meg og vi er omtrent jevngamle, vi...
07. juli 2013 Churchill Falls (f)

Omvisning på kraftverket Churchill Falls på veien mot Labrador City.
08. juli 2013 Konvoi-Quebec-Malmbrudd-Kraftverk (f)

Videre fra Churchill Falls og til Labrador City, veien var fortsatt ikke stengt, men dårlig!
08. juli 2013 mot Québec

I konvoi forbi brannområdet. Det var store områder som var svidd av. Vanskelig å ta bilder når vi kjører i konvoi og politiet ligger rett bak deg!
08. juli 2013 mot Québec

Plutselig dukket et malmbrudd opp og etterpå et tog. Jeg spurte meg for og ble fortalt at det var normalt med lokomotivet-dobbelt, deretter ca 100 malmvogne, så et lokomotiv igjen, før det kom 50 nye vogner. Det tok aldri slutt!!
08. juli 2013 mot Québec

Nå begynte nesten 70 km med skikkelig berg og dalbane i tillegg til at det også var karusell. Veibanen helt elendig. Jeg trodde jeg hadde opplevd det verste. Dette overgikk alt jeg har opplevd.
08. juli 2013 mot Québec

Bruene var smale og virket svake. Det var forbuds skilt for lastebiler, men det var full lastebiltrafikk...
09.07 til 11.07.13 Kysten fra Matane til Mont-Louis (f)

Rundt Gaspesie halvøyen, Quebec`s svar på sørlandet. Det er tydelig at her betyr turistene mye. Mange moteller og campingplasser. Vakkert landskap.
11.07 til 15.07.13 Mount-Louis til Gaspe

4 netter på en flott campingplass i Gaspe. Jeg fikk lånt støvesuger, alt ut av bilen. Rydde og vaske, men nå er den ren. Blir antagelig ikke nødvendig med slik vask før etter Alaska.
15.07.13 - Enda en frontrutereparasjon!

Limet herdes med ultrafiolett lys, akkurat som det gjøres hos tannlegen. 114 CAD fattigere. Hva en ny rute hadde kostet om jeg overhodet hadde fått tak i det tørr jeg ikke tenke på!
15.07.13 - Percè på østsiden av Gaspèsie halvøya (f)

En liten fiskerlandsby som er overtatt av turistene. Det myldrer, alle hoteller og campingplasser var fulle. Ferien har begynt og området er veldig populær.
18.07.13 - Québec (f)

Gamlebyen: idylliske små hus og torv, omkranset av hyggelige fortausrestauranter.
18.07.13 - Québec

Et flott utsiktsplatå. I dag besøk av et cruiseskip. Turister fra det skipet var med å prege bybildet med sine merkelapper rundt halsen.

18.07.13 - Montreal

På en tur som kansje skulle ta 20 min, stanget jeg meg avgårde sammen med tusener av andre. Jeg brukte over tre timer på å komme gjennom Montreal. Montreal ble derfor strøket. Målet ble nå Ottawa, hovedstaden.

19.07.13 - Stortingsvalget 2013, Ambassaden Ottawa (f)

Alle nødvendige personlige data blir behørig fylt inn på skjemaet som følger valgkonvolutten. Den blir sendt direkte til valgstyret i Horten kommune. Personalet hadde tid til en liten prat gjennom glassvegg og mikrofoner. De ønsket meg god tur videre. (Uten kaffe).

 

 
©2013 / webmaster: annale@online.no