Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet

Etappe 1
Canada
Alaska
USA
Start | << forrige - neste >>

Etappe 2
Mellom - og Sør Amerika
Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 17. - 29. oktober 2013

Hgw 101 sørover til Los Angeles.

Monterey


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!

 

17 og 18.10.13 - Germania verksted i Monterey (f)

Jeg fikk fortalt at det var det beste VW buss verksted i USA i nabobyen. Hver gang jeg har hatt bilen løftet opp på bukk, har jeg forsøkt å finne ut hva ulyden i forstilling kunne være, uten å lykkes! Men her fant de ut av det. De indre foringene på øvre bærebru på venstre side var utslitt. Jeg byttet også på høyre side, de var også på vei til å bli deffekte. Ved demontering røk naturligvis bærebolten. Men det var ikke noe problem, verkstedet hadde en bil de plukket deler av. Man må ha litt flaks når man gir seg ut på tur med "veteranbil."
19.10.13 - Nye dekk - BF Goodrich, all terreng!

Mange hadde anbefalt meg BF Goodrich, men de virket for meg litt ekstreme. Jeg har nå kjørt noen km. Det er ikke mere støy, de er like behagelige, styring er det samme. De dekkene jeg tok av hadde sikkert 15.000 km igjen før de var slutt. Men jeg ville ikke oppleve den sklia igjen jeg hadde i Alaska!
16. til 21.10.13 Monterey, Pacific Grove og omegn (f)

Det ble i alt fem overnattinger i Monterey med omegn. Jeg fikk tid til å være litt turist, Monterey med omegn er utrolig vakkert og tiltrekker mange turister. Flotte parker og strender med sand og klipper.
21.10.13 - Brukte klassikere i Monterey (f)

Mercedeser, Porcheer og en gammel volvo PV sport, med riktig farge. Jeg kjøpte en sommeren 1964, ett år gammel var bilen, min første drøm om bil var dermed oppfylt. Pv en virket nær 100 % komplett, med andre ord et flott objekt. Prisen ca USD 3.000,-. Selgeren fortalte at han sendte biler world wide. Jeg lot det være med drømmen, men det skulle vært utrolig morro å ha en rød PV Sport i perfekt stand i garagen!
21.10.13 - Monterey til Kirk Creek Campground (f)

En flott tur hvor jeg kjørte langs sjøen, av og til avbrutt av kjempestor Reed Wood skog, av og til langs sandstrender og av og til høyt over havet på kanten av klippene. Mange flotte bruer var bygget på 30 tallet for overhode å gjøre det mulig å lage en vei her.
23.10.13 - Fra Kirk Creek til Elefantseler (f)

Etter to overnattinger i Kirk Creek gikk veien videre sydover, avvekslende og spennende. Plutselig en stor parkeringsplass med mange biler, som er et godt tegn på at her er det lurt å stoppe. Hundrevis av seler lå og rullet seg i sanden! De ligger tett i tett, beveger seg nesten ikke, bruker bare loffene for å kaste sand på ryggen. Ser ut som om de er døde, men er i høyeste grad levende!

23.10.13 – Fra Kirk Creek til Avila Beach (f)

Fikk tips at jeg måtte kjøre innom en by som heter Los Osos. Der skulle det være et firma som hadde spesialisert seg på å bygge opp gamle WV camping busser type T-3. Dvs akkurat slik som min. På søndag skulle det være Oktoberfest og Car Show. Jeg bestemte meg for å bli med og kjørte til en campingplass, Avila Beach, kun ca 25 km syd for Los Osos.

27.10.13 - Oktoberfest og Car Show i Baywood Park, Los Osos (f)

Jeg hadde forespurt arrangøren om jeg kunne få bli med med min bil. Naturligvis var svaret: du er hjertelig velkommen!
Min deltagelse gjorde at jeg sikret meg et av krusene, som premie for lengst reiseavstand til Showet. Mange hyggelige mennesker som kom og tittet og spurte hele dagen.

27.10.13 - Car show/ premien for lengst reiseavstand til showet!

Car Showet var interressant, med blanding av alle typer biler. De fleste gamle amerikanske biler er jo ødelagt. Det er få i originalstand.

28.10.13 - Vinsmaking i Paso Robles

Tidlig mandag morgen etter Oktoberfest og Carshow var jeg igjen klar for landeveien. Jeg hadde lært disse siste dagene at området er et meget stort vinområde, vest for Hgw 1 og Hgw 101. Jeg kjørte derfor på en rekke småveier i distriktet. Man kan gjerne si at Hgw 46 danner øst/vest aksen. Det ble tid til både vinsmaking og vinkjøp. Prisene her stod mere i forhold til det du fikk i forhold til Napa Valley.
29.10.13 - Solvang, mere dansk enn Danmark (f)

Jeg ble anbefalt å ta en avstikker til den lille Danske byen Solvang. Der har de sikkert danske wienerbrød tenkte jeg. Jeg plottet inn Solvang på GPS en, avstikkeren var kun på noen få km. Fant byens baker og fikk både wienerbrød og kaffe. Bare smaken var verdt de ekstra km!
29.10.13 - Endelig Los Angeles (f)

Det var vemodig da jeg så Los Angeles i forgrunnen og konturen av de kjente skyskraperene. Det er tredje gangen jeg er i Los Angeles.
Trafikken ble sterkere og sterkere, og det var ikke mye hjelp å få når du skulle bytte filer. På det meste talte jeg 9 filer i samme retning! Utrolig utrivelig å kjøre her, grunnen er først og fremst at jeg ikke har motorkraft til å følge den aggresive trafikken.
Vel fremme på hotellet oppdager jeg at jeg er for høy til å komme inn i garasjen! Da var det godt, igjen, å ha den blå parkeringslappen. Jeg kan stå på handikapplassen, klarert med hotellet for de dagene jeg skal bo her! Hurra!

29.10.13 - Los Angeles/Palfinger

Det var utrolig hyggelig å bli ønsket velkommen av Håkan på Palfinger. Bilen skal stå parkert trygt og godt her til 15. januar 2014.
Jeg er ferdig med første etappen. Det ble 4 mnd og 17 dager på landveien og 28.015 km.

 

 

 

Start | << forrige - neste >>
 
©2013 / webmaster: annale@online.no