Reisen

Forberedelsene
angående sikkerhet

Etappe 1
Canada
Alaska
Start | << forrige - neste >>
USA

Etappe 2
Mellom - og Sør Amerika
Etappe 3
Australia
Etappe 4
Singapore/ Laos
Etappe 5
Kina/ Russland
Takk - til alle
som hjalp til med realiseringen
   

Fra 25. - 31. august 2013

Hgw 1 mot Homer.

Hgw 1 tilbake mot Anchorage, Hgw 9 til Seward.

Avstikker på ca 25 km til Hope og havet.

Båttur fra Homer til Kachemak Bay.

Anchorage og Palmer.


OBS: Lenker fra bildeoverskriftene med "(f)" bak går til tilsvarende album på facebook-siden min - der finner du mange flere flotte bilder!
25.08.13 - Anchorage til Homer (f)

Man kan jo lure, hvorfor reiser man halve jorda rundt for å se det samme flotte landskapet vi har i Norge.
25.08.13 - Homer (f)

Like før Homer hadde kommunen laget en flott P-plass med informasjon og blomster. Noe av det flotteste jeg har sett. Det som kjennetegner Homer er den lange landtungen som går flere km ut i fjorden. Jeg var blitt anbefalt å campe helt ute på nesset, der skulle det være en fin campingplass.
25.08 til 27.08.13 - Homer Spit Campground (f)

Jeg bestemte meg for å bli to netter, USD 62,-, pensjonistpris, av og til lønner det seg å ha blitt "gammel". Campingplassen hadde plass til flere hundre biler. Som vanlig var jeg den "minste". Bortsett fra de få som ligger i telt da - jeg garanterer at min WV buss er den mest fotograferte campingbil i Nord Amerika denne sommeren!
25.08 til 27.08.13 - Homer Spit Campground

Det å treffe mye folk er utrolig hyggelig, og jeg er faktisk avhengig av det, etter en lang dag bak rattet der du kun har dine egene tanker å "prate med". Problemet er bare at jeg bestandig blir forsinket med middagen, eller at den blir kald. Men jeg ofrer gjerne den varme maten for å prate med hyggelige folk!
25.08. - 27.08.13 Homer Spit Campground, Vaskeriet! (f)

Hei folkens! Rydd opp i kjeller, loft, garasje, verksted, båthus og uthus! Da kan dere dekorere husveggen hjemme! Få den til å bli det mest fotograferte huset i gata. Jeg tror ikke det var noen som var på campingplassen, som ikke fotograferte denne veggen.
26.08.13 - Båttur fra Homer til Kachemak Bay

Oppmøte havna kl. 12.00, turen skulle vare til kl 17.00. Legg merke til søylene på bildene i havna. Disse var montert på grunn av den store tidevannsforskjellen, noe av den største i verden. Leideren ned til brygga er lang for å utligne den store tidevannforskjellen, solid og bra utført.

26.08.13 - Båttur fra Homer til Kachemak Bay (f)

Vi hadde en pause på den beste restauranten jeg så langt har besøkt på turen. De levde naturligvis av turistene, jeg tror alle charterturene var innom her. Etter en utrolig god lunch, blåskjell og hvitvin, setter vi kurs for Homer igjen!

26.08.13 - Fuglefjellet ved Kachemak Bay

Like før innløpet til Kachemak Bay lå det et lite fuglefjell som skulle besøkes. Vi hadde relativt liten båt slik at vi kunne komme nær. Telelinsa ble montert, jeg håpet jeg ville være stø nok på handa. Det gikk bra!

26.08.13 - Fuglefjellet ved Kachemak Bay (f)

Selen nyter sitt bytte. Antagelig en av måkeungene, ikke alle var flyvedyktige enda. Jeg tenkte følgende: fuglene klumper seg sammen på fuglefjelll hvor det er trangt om plassen og vi mennesker klumper oss sammen i store byer... Hvorfor??

27.08.13 - Fra Homer til Seward (f)

Hgw 1 tilbake mot Anchorage, ta av Hgw 9 til Seward, 321 km etter en avstikker til Kenai. Både Kenai og Seward er relativt store steder. Fjell i de flotteste formasjoner, isbreer, skog, elver og vann. I Seward hadde kommunen laget en flott campingplass langs sjøen.
28.08.13 - Seward til Anchorage, avstikker til Hope (f)

Først Hgw 9 før jeg kom på Hgw 1 igjen. Etter noen mil tok jeg en avstikker på ca 25 km ned til Hope og havet. Hope var en gang en gulgraverby, med tillegg til jakt og fiske. Det bor noen få hundre sjeler der, med tillegg av noen fritidshus. Spennende kafè i Hope, jeg spanderte på meg en kopp kaffe i dag.
31.08.13 - Tog til Palmer på messe besøk!

Bilen er på verksted i Anchorage og jeg måtte finne på noe å gjøre i helgen mens jeg var uten bil. Til messeområdet gikk det tog, fullt av folk som hadde forhåndsbestilt billet, ved å spille dum fikk også jeg en. Somletog, ikke fordi at den stopper ved mange stasjoner, men fordi skinnegangen er i elendig forfatning.
31.08.13 - Alaska state fair, "Mining day" (f)

På messebesøk i Palmer, Alaska. Messa har tradisjoner helt tilbake til 30 tallet og er en blanding av tivoli, loppemarked, dyrskuen og 17. mai, iblandet en masse junkfood. Det var mye barn på messa, ja hele familien, både to og tre generasjoner. Masse konkurranser med tilhørende premiering og sløyfer. Jeg tror alle de hobbyer som kan tenkes når det gjelder kunsthåndverk, hagebruk, blomsterdekorasjoner mm var reperesentert. Hver dag har sitt eget tema, i dag var det "Mining day".

31.08.13 - "Dyrskuen" (f)

Messeområdet var stort, man trengte noen timer på å komme igjennom. Noe av det morsomme var å se på alle dyra, og konkuransen som barn og ungdom (4H) om å ha de fineste høna, sauen eller grisen. Alle vanlige husdyr var representert i konkurransene, som forgikk i flere klasser. Naturligvis var det også gamle traktorer på messa, med tilhørende gamle gubber.

31.08.13 - "Rat Race" (f)

Her er Alaskavarianten av Lykkehjulet - "Rat Race". Man kunne sette en Quarter på forskjellige farger. Jeg forstod ikke helt hva dette gikk ut på, før hatten midt på bordet ble løftet opp. Der stod rotta, tydelig forvirret. Nede i hullene er det antagelig noen godsaker, for etter noen sekunder pilte rotta ned i et av hullene. Vinneren var den/de som hadde satset på rett farge. Jeg satset på rosa som ga det høyeste oddsen, og jammen vant jeg, 15 quarter for one!! Men naturligvis 10 min senere var det borte, men spennende, ja det var det, når rotta pilte rundt på bordet og ikke hadde bestemt seg!

 

 
©2013 / webmaster: annale@online.no